Kiwibes

De kiwibes is een kleine kiwivrucht. De vorm, textuur en schil maken van deze bes een praktische zachtfruitsoort, ideaal om als snack te consumeren.

kiwibesDe kiwibes bevat zoet vruchtvlees, is rijk aan vitamine C en bevat enorm veel antioxidanten, mineralen en andere gezonde bestanddelen. De verschillende soorten zorgen voor variatie in vorm en kleur van de vruchten.

Vruchten

shapeimage_3De vruchten van de kiwibes zijn heel wat kleiner dan de bekende commerciƫle kiwivruchten. Ze hebben de grootte van een druif en een zachte schil. Op de schil van de kiwibes staan geen haartjes: daardoor is de schil eetbaar, in tegenstelling tot die van de gewone kiwi.

Het vruchtvlees is zacht, sappig en uitgesproken zoet. Er zitten tientallen tot honderden kleine, donkere pitjes (zaden) van ca. 2,5 mm in verborgen.

Het vitamine C-gehalte van de kiwibes is gemiddeld 2x zo groot als dat van een citroen en 50x dat van een appel. Afhankelijk van het ras ligt het gehalte tussen de 40 en 165 mg/100 g.

Teelt

De kiwibes wordt milieubewust geteeld op ons bedrijf, waarbij grote zorg wordt besteed aan voedselveiligheid en kwaliteit. De oogst start begin augustus en eindigt in oktober.

Hoe te consumeren?

Als de kiwibes donkergroen is en zacht aanvoelt is deze rijp voor consumptie. De kiwibes kan ook gebruikt worden in diverse gerechten, als garnering of om lekker gezond te snacken!foto van kiwibessen